Voedselboscursus les 1&2

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 om 18:57

Het bleef hier een lange tijd stil omtrent BeOes.

Dit wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten, integendeel.

Gedurende de natte zomer hebben we onze tentakels uitgespreid om onze visie  kenbaar te maken en ook te luisteren naar verschillende spelers die een belangrijke rol te vervullen hebben in onze habitat. Tot onze blijde verwondering is er een connectie gekomen binnen onze kleine Ardooise gemeenschap met 'grote' en minder grote -maar daarom niet minder belangrijkere-  spelers. We voelen allemaal de nood aan om onze omgeving op de best mogelijke manier naar te toekomst te ontwikkelen, tegelijkertijd zijn we ons ook allemaal bewust van de uitdagingen die op de plank liggen. 

 

Veel denkwerk, maar ondertussen zijn we het doe-werk ook niet uit de weg gegaan. 

Op het terrein werden gewatteerde vrienden ingeschakeld om ons laaggelegen ruig netelterrein te beheren, met succes. Het blijkt dat schapen van een woestenij een overzienbaar terrein kunnen maken, zonder veel menselijke input.  

Onze Steven+pendel  wees ons de weg waar we onze voorzien poel het best konden enten op de waterader. Onze poel is een feit, een eerste puit werd al gespot, benieuwd welk leven er nog komt opdagen in oes nat gemaakte laagte. 

Terwijl het zware materiaal aanwezig was hebben we meteen onze ontmoetingstafel geïnstalleerd. Een tafel, geconstrueerd uit een ouder fundament die zijn/haar identiteit niet wenst te verliezen. 

Ondertussen is onze voedselboscursus ism Natuurpunt en Voedselbos de Woudezel van start gegaan met een zeer divers publiek. Ongetwijfeld zijn zaadjes uit diverse windrichtingen zich aan het ontwikkelen tot een blijvende connectie. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.