Uitnodiging werkdag 18 februari

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 20:59

Sinds de start van BeOes is er heel wat beweging gekomen rond oes veld op de hoek van de Hogeschuurstraat en de Legestraat. De transformatie van een dood veld naar een levend ecosysteem is duidelijk ingezet. Bekijk onze timelaps.  

Een voltreffer was de dag van de natuur waar we heel wat mensen mochten verwelkomen. De teller staat ondertussen op meer dan duizend bomen en  struiken die we samen aangeplant hebben. 

Het plantseizoen bracht alles wat we konden wensen : veel mensen die geïnteresseerd waren om een handje toe te steken, een plan dat een mooie uitrol krijgt en bovenal plantjes die zich lijken te 'jeunen' op de plaats die ze toegewezen kregen.  In het bijzonder zij we zeer blij met de fruitboompjes (appel / peer / perzik / amandel / kweepeer /... )  die we konden bemachtigen via Velt.  We zijn zeer nieuwsgierig naar de productie van deze mooie, stevige boompjes.  

Ondertussen zijn we oes plan aan het uitrollen voor de lagere lagen met het oog op productie in de eerstvolgende jaren. Zo zijn we in blijde afwachting van onze aspergeplanten besteld bij eetbaargoed en hopen op een mooie eerste oogst in 2025.  Verder zijn ook de patatjes besteld en staan onder andere artisjokken op onze verlanglijst.  

 

Werkdag 18 februari 

Heel wat geïnteresseerden hebben aangegeven wat meer te willen leren over BeOes / het concept voedselbos en willen ook een handje toesteken in de realisatie ervan. Het is de bedoeling een groep vrijwilligers uit te bouwen om op regelmatige tijdstippen de handen uit de mouwen te steken en tegelijk van elkaar te leren. 

Omdat er heel wat werk op de plank ligt, organiseren we op zaterdag  18 februari een werkvoormiddag. 

Welkom van 9.00 u tot 12.00 u BeOes (hoek Hogeschuurstraat/Legestraat - Ardooie) 

Op het programma :

* mulchen rond bestaande planten

* uitplanten ingekuilde bessenstruiken

* aanleggen van bokashi silo 

* klaarmaken patchkes rond de fruitboompjes

* ...

Graag mee te brengen: waterdichte schoenen/laarzen , spade/shop , indien mogelijk kruiwagen

Graag een seintje als je komt via info@beoes.be , dan weten we hoeveel soep we mogen voorzien. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.