Zuurdesembrood workshop olv Marjolijn Bloemmen van

Wil je ingewijd worden in de geheimen van zuurdesembrood bakken, zet dan 14 oktober vast in je agenda. We worden begeleid door een expert in het bakken van desembrood, Marjolijn Bloemmen. Zij zal ons doorheen het maak- en bakproces gidsen van A tot Z, met passie, kennis en ook een theoretische achtergrond. Je komt bij de Houtmeerschen terecht in een heerlijk inspirerende setting en je maakt ondertussen ook kennis met de kunst van het opstoken van een echte houtoven opgebouwd volgens eeuwenoude principes. 

 

 

Programma

 

9.00 u        welkom met koffie&thee 

9.15 u        theorie + praktijk deeg voorbereiden + maken

12.00 u     lunch (met verse producten van BeOes) 

13.00 u     delen en bollen -  rijstijd 

15.00 u     opstoken oven 

16.00 u     het brood voor 45 min de oven in 

17.45 u      BROOD zoals je het nog nooit geproefd hebt

Voor wie achteraf nog een rondleiding (1 uur)op de Houtmeerschen wil, we voorzien de mogelijkheid. 

 

Wat krijg je?

 

  • diep inzicht in het productie- en fermentatieproces
  • alle kennis en kunde om zelf creatief aan de slag te kunnen gaan met desem en biologisch meel en zelfredzaam te zijn bij problemen
  • heel veel handige tips en tricks
  • feedback achteraf tijdens je eigen bakavontuur van Marjolein 
  • lunch + verfrissende of verwarmende drankjes 
  • een handige handout en receptenfiches
  • tarwe desemstarter
  • een bio grijs- en volkoren tarwe en een bio spelt brood

 


Inschrijven kan hiernaast. De betaling van 150€ op de rekening van BeOes vzw (BE82 9734 0602 6068)  geldt als definitieve inschrijving. De plaatsen zijn beperkt. Om iedereen een persoonlijke begeleiding te kunnen geven kunnen er maximaal 12 personen deelnemen. Indien er meer aanmeldingen zijn, organiseren we een tweede moment.